KYOCERA SENCO Industrial Tools, Inc. verwerft 100% eigendomsrecht Van Aerden Group BV

Kyocera News

Woensdag, 6 Februari 2019 – KYOCERA SENCO Industrial Tools, Inc. verwerft 100% eigendomsrecht Van Aerden Group BV, Europees leverancier en fabrikant van persluchtgereedschap en bevestigingsmiddelen. De overname betekent een uitbreiding van KSIT’s wereldwijde pneumatische gereedschappen en bevestigingsmiddelen business.

De Kyocera Corporation (President: Hideo Tanimoto) heeft vandaag laten weten dat haar dochteronderneming, KYOCERA SENCO Industrial Tools Inc. (KSIT), een Amerikaans bedrijf dat pneumatische, draadloze gereedschappen en gecombineerde bevestigingsmiddelen fabriceert en verkoopt, een overeenkomst heeft gesloten, waarmee zij 100% van de aandelen verwerft van Van Aerden Group BV, een Europees bedrijf dat pneumatische gereedschappen en bevestigingsmiddelen fabriceert en verhandelt.

Met ingang van 1 maart 2019, zal de naam Van Aerden Group BV worden gewijzigd in KYOCERA AERFAST Europe BV. Met de activa uit de fabricage en verkoop van pneumatische gereedschappen en bevestigingsmiddelen, waarmee deze overname gemoeid is, wil KSIT haar positie in Europa versterken.

Achtergrond en doel van de overname:
Van Aerden Group is al 50 jaar een belangrijke Europese distributiepartner van KSIT op het gebied van Senco producten. Zij verkopen aan meer dan 10 landen en met de overname zal de invloed van KSIT groter worden in België, Frankrijk, Zweden, Finland en enkele andere landen in Europa.

De productiefaciliteit van de Van Aerden Group in Frankrijk produceert een grote verscheidenheid aan bevestigingsmiddelen, waaronder spijkers, nietjes en krammen, die een aanvulling zullen vormen op het huidige productassortiment van KSIT.

Bedrijfsnaam Van Aerden Group BV
Alg. Directeur Jean-Marie Huybrechs
Opgericht 1926
Headquarters Antwerpen, België
Onderneming Fabriceren en verkopen van pneumatische gereedschappen en gerelateerde producten
werknemers 214 (op 31 januari 2019)

Over KYOCERA
Kyocera Corporation (Tokyo, Japan), het moederbedrijf en wereldwijde hoofdkantoor van de Kyocera Group, werd opgericht in 1959 als producent van fijn keramiek (ook bekend onder de naam “geavanceerde keramiek”). Het combineren van deze ontwikkelde materialen met metalen en het integreren met andere technologieën, heeft Kyocera gemaakt tot een vooraanstaand leverancier van halfgeleider pakketten, industriële en automotive componenten, elektronische apparaten, systemen voor het genereren van zonne-energie, printers, kopieermachines en mobiele telefoons.

Over het belastingjaar dat eindigde op 31 maart 2018, bedroeg de geconsolideerde netto-omzet 1,58 biljoen yen (ca. US$ 14,9 miljard). Kyocera staat in de “Top 100 Global Innovators” lijst van Clarivate Analytics en staat op nummer 612 van de “Global 2000” van Forbes magazine 2018, de lijst van ’s werelds grootste beursgenoteerde bedrijven.

Menu