Lelystad, 9 augustus 2017 – Senco Brands, leider in elektrische bevestigingssystemen voor de bouw, de houtbewerking en industriële toepassingen, maakte vandaag de overname door Kyocera Corporation bekend en zal vanaf nu functioneren als onderdeel van de Global Division van Kyocera.

Senco blijft de zeer uitgebreide lijn met pneumatische en draadloze tackers, nietmachines, schroevendraaiers, en bevestigingsmiddelen uit de categorie elektrische bevestigingssystemen leveren via zijn professionele distributienetwerk in meer dan 40 landen. Het wereldwijde hoofdkwartier blijft gevestigd in Cincinnati, Ohio. Het personeel en management blijven aan om de overgang naar de nieuwe eigenaars te begeleiden.

Senco is pionier op het gebied van pneumatisch gereedschap en samengevoegde bevestigingsmaterialen en is trots op zijn erfgoed dat teruggaat tot 1948. Het bedrijf heeft wereldwijd bijna 600 partners in dienst en is actief op meer dan 15 locaties wereldwijd. Kyocera Corporation is een multinationale fabrikant van snijgereedschap voor keramiek, elektronica en industriële toepassingen met hoofdkantoor in Kyoto, Japan. Kyocera bestaat uit meer dan 200 werkmaatschappijen en heeft wereldwijd meer dan 70.000 medewerkers. Senco zal rapporteren aan de heer Ken Ishii, Director & Senior Managing Executive Officer, General Manager van Corporate Cutting Tool Group.

Ben Johansen, CEO van Senco: ‘Dit is een spannende kans voor onze medewerkers, partners, klanten en leveranciers. Kyocera is aan het uitbreiden en investeert wereldwijd in de divisie Cutting Tools. We verwachten dat deze aanwinst onze capaciteit voor productontwikkeling zal versterken, ons vermogen om innovatieve bevestigingsoplossingen te bieden aan een breder publiek zal vergroten en ons wereldwijde distributienetwerk zal uitbreiden. Wij danken Wynnchurch voor hun belangrijke strategische en financiële steun tijdens hun acht jaar durende eigendom, een periode waarin Senco de omzet meer dan verdubbelde. Vanaf vandaag maakt Senco officieel deel uit van de Kyocera-familie, wat ons een nieuw en opwindend perspectief geeft op lange termijn samenwerking en marktinvesteringen.’

Menu